Millenáris park üzemeltetése

Millenáris Park

A Kis Rókus utcában található Millenáris Park Budapest egyik kiemelkedő közparkja, amely számos kulturális és szórakoztató tevékenységet kínál a látogatóknak. Az évek során a parkban megrendeztek több izgalmas  rendezvény és kiállítást is.

A Millenáris története a távoli múltba nyúlik vissza. Az eredetileg a múlt században Ganz Ábrahám által a Pesti Hengermalom területén alapított vasöntödéből fejlesztették ki a későbbiekben a magyar ipartörténet nemzetközi hírű gyáregységét a Ganz Villamossági Műveket. Az államalapítás 1000. évfordulójára Bel-Buda egykori meghatározó ipari létesítményéből, a Ganz Villamossági Művek Lövőház utcai telepéből a magyar műszaki és tudományos élet történelmi és jelenkori innovációit bemutató, közösségi színtérként és szellemi központként funkcionáló kulturális és oktatási központja lett. A mérnöki és kreatív munka nyomán kiemelkedő, eszmeiségében azóta is egyedülálló mű született. A Millenáris Park a magyar főváros és Európa jelentős multifunkcionális, kulturális és életmódbeli értékeit bemutató, közérdekű és üzleti rendezvényekre is alkalmas közel hat hektáros parkja és kulturális tere. A műemléki gyárcsarnokok újraformálásáért a Millenáris Park építészeti kialakítása 2002-ben Europa Nostra-díjat kapott. 2001-es megnyitása óta, 2020 nyaráig a Millenáris Park közel 10 millió vendéget fogadott, és 1500 rendezvény helyszíne volt.

Büszkék vagyunk arra, hogy hosszú évek óta ( 2012 óta ) partnerként támogathatjuk a Millenáris Nonprofit Kft.-t, és minden tőlünk telhetőt megteszünk annak érdekében, hogy a park minden látogatója kellemes élményekkel gazdagodjon.