A Széchényi Kastély átfogó restaurálása során a kiállítás jelentősen kibővült számos interaktív elemmel, amelyek révén a látogatók egyedülálló élményben részesülhetnek. Az új kiállításon Lunkányi János, Széchényi gróf nevelője, kalauzolja végig a látogatókat, amit mozgásérzékelők és mikrokontrollerek vezérlése tesz még élethűbbé. A tárlat Széchényi István életét mutatja be a gyerekkorától egészen a haláláig, átfogó képet adva a neves történelmi alak életútjáról.


Nemzeti Múzeum alapítása

A Than Mór: Nemzeti Múzeum alapítása című freskóját bemutató szoftver segítségével a látogatók interaktív módon fedezhetik fel a műalkotást. A freskón szereplő személyeket megérintve részletes információkat ismerhetnek meg a történetükről és a Nemzeti Múzeum alapításában betöltött szerepükről, ezáltal mélyebb betekintést nyerve a történelmi eseményekbe és személyekbe.


Parlamenti beszédek

Ezen szoftver segítségével a látogatók meghallgathatják a Széchényi korabeli parlamenti képviselők beszédeit, amely után egy játékos kihívás keretében tesztelhetik memóriájukat. A játékban az elhangzott beszédek szavait kell helyes sorrendbe rendezniük, ezzel mélyebb megértést és élményt nyújtva a történelmi beszédek és a korszak eseményei iránt érdeklődők számára.


Akadálymentesített szoftver

A kiállításra érkező mozgássérült látogatók is teljes mértékben élvezhetik a tárlatot az erre külön fejlesztett akadálymentesített szoftverünk segítségével. Ez a szoftver lehetőséget nyújt a kiállítás termein való virtuális barangolásra, és az adott szobák tartalmának megtekintésére, így biztosítva mindenki számára a kiállítás élményét.


Puzzle

A látogatók a kastélyba érkezéskor található padlómozaikról, valamint egy másik, a kiállításon megtekinthető padlómozaikról is információt kaphatnak ezen szoftverünkön keresztül. Emellett a szoftver lehetőséget biztosít arra, hogy a látogatók játékos formában kirakják ezeket a mozaikokat, így interaktív módon ismerkedhetnek meg a kastély értékes részleteivel.


Lánchíd alapítása

A látogatók megtekinthetik Barabás Miklós Lánchíd alapítása című festményét, és a festmény mellett található menüpontban részletes információkat kaphatnak az ábrázolt személyekről. A szoftver emellett videókat is tartalmaz, amelyek bemutatják a Lánchíd alapításához fűződő legfontosabb személyeket és az események történelmi hátterét.


Látogatói központ

A kiállítás jegyárusító standjának munkáját segítő alkalmazást is készítettünk, amelyben a látogatók megtekinthetik a Nemzeti Kastély és Várprogram már megnyílt, illetve renováció alatt álló érdekességeit. Az alkalmazás továbbá részletes információkat nyújt a kastélyról és az elérhető jegytípusokról, így könnyítve meg a látogatók tájékozódását és jegyvásárlását.